Lékařka se chystala na svatbu ke kamarádce a ta ji nepustila: vše kvůli její práci

Lékařka Emily Long z Bostonu během pandemie pracovala s nemocnými COVID-19. Stejně jako mnoho lékařů se dívka pravděpodobně setkala s lidmi, kteří se drželi stranou těch, které byli v kontaktu s nemocnými covid-19.

Nicméně příběh, který Emily sdílela na svém TikToku, ukázal, že strach se vyvinul v nový druh diskriminace.

Svůj příběh dívka začalo ironickou frázi:

„Pověz mi něco o době, kdy ti bylo řečeno, abys nechodila na svatbu, protože pracuješ v nemocnici a staráš se o lidi s koronavirem. Já začnu.“

Emily Long / Zdroj: medialeaks.ru

Po pracovní směně délkou 28 hodin měla Emily jet na svatbu lepší kamarádky do Texasu. Lékařka si v předstihu vzala malou dovolenou a utratil spoustu peněz za letenky. Zdá se, že tato oslava měla být dobrým důvodem k rozptýlení po dlouhé a vyčerpávající práci.

„Takže zítra jsem měla odletět hned po směně, abych se dostala na svatbu jedné z mých nejlepších kamarádek. Za to jsem utratila tisíce dolarů a vzala si velmi malou dovolenou.“

Dívčiny plány se však nenaplnily. Doslova den před svatbou se Emily rozhodla nevěstu upozornit, že má negativní výsledek na koronavirus aby se její kamarádka nemusela bát.

Emily Long / Zdroj: medialeaks.ru

„Ráno jsem jí napsala, že jsem prošla testováním a přijala nezbytná bezpečnostní opatření. Chtěla jsem, aby se cítila pohodlně.“

V reakci na zprávu Long obdržela dost divnou reakci, kterou rozhodně nečekávala: kamarádka se rozzlobila a poprosila Long, aby ta na svatbu nejela.

„Úplně se zbláznila, když zjistila, že se starám o nemocné lidi. Opravdu, kdo by si myslel, že lékař léčí nemocné, že?“ ironický řekla Emily.

Lékařka tak přišla nejen o možnost trochu se rozptýlit, ale i o několik tisíc dolarů, protože její letenka do Texasu byla nevratná. Na konci příběhu se Emily zeptala, jestli se s ní někdo nechce pobavit, když má tedy volno.

„Pokud se někdo bude chtít pobavit, dejte mi vědět,“ řekla lékařka a smutně se usmála.

@dr.ems

Have an entire paychecks worth of plane tickets and a packed suitcase to nowhere now… #tellmeaboutatime #healthcare #wedding #medicine

♬ original sound – Emily Long, MD

Příběh Emily, která se na svatbu nedostala kvůli obavám své kamarádky, vzbudil sympatie několika milionů diváků, kteří viděli její video.

Chvíli po zveřejnění videa lékařka zveřejnila další, které natočila v den, kdy se měla veselit na oslavě, pokusit se chytit kytici nevěsty a sníst svatební dort. V něm Emily poděkovala všem, kteří reagovali na její příběh, a potvrdila, že její kamarádka své rozhodnutí nezměnila: Long zůstala v Bostonu a šla do práce.

„Jsem tu a budu plnit své závazky vůči pacientům a zaměstnavatelům.“

@dr.ems

Reply to @wildandcrazydad

♬ original sound – Emily Long, MD

PSALI JSME: OTEC A SYN MAJÍ STEJNÉ BÍLÉ SKVRNY: JAK ČÁSTEČNÝ ALBINISMUS SE OBJEVIL UŽ V 6. GENERACÍ RODINY

PŘIPOMÍNÁME: DĚDA ZACHRÁNIL TÉMĚŘ PŮL TISÍCE LIDÍ, KTEŘÍ NECHTĚLI ŽÍT: K TOMU MU STAČILA JEN JEDNA VĚTA

Share