„Já ale vidím první záblesk naděje“: Jak Andrej Babiš zhodnotil rok 2020

Premiér České Republiky Andrej Babiš během projevení v rámci televizního pořadu promluvil, že rok 2020 bude zapsán do českých dějin jako jeden nejtěžších. Informuje o tom novinový portál zpravy.aktualne.cz na svých webových stránkách.

Andrej Babiš/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

„Problémy, kterým jsme jako vláda čelili, byly obrovské a netušené,“ uvedl. Dodal, že tak akutní záležitosti museli společně a hlavně rychle řešit, a proto udělali i hodně omylů. „Ale také jsme se poučili,“ nechal se slyšet.

Testování/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Řekl, že tento rok se rodiny a příbuzní nemohli ve velkém počtu se scházet, podnikatelé si museli vyrovnávat tržby bez skutečných klientů uvnitř provozovny.

Andrej Babiš/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

„V této situaci lidské zdraví a životy musely dostat přednost,“ míní Babiš. Poté veřejně poděkoval medicínskému personálu a dobrovolníkům. Zhruba všem, kdo pomáhal v boje proti šíření infekce covid-19.

Testování/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Přiznal se, že rok 2021 se začal ne moc utěšeně. Nemoc se nepovedlo zdolat i přestože ve státu byly a jsou zavedená tvrdá opatření. „Já ale vidím první záblesk naděje. A tou je vakcína,“ podotkl premiér ČR.

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÉ MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ POVOLILO POUŽÍTÍ ŠESTI DÁVEK VAKCÍNY MÍSTO PĚTI Z JEDNÉ LAHVIČKY: OZNÁMIL TO VE ČTVRTEK ANDREJ BABIŠ

PSALI JSME: PREMIÉR BABIŠ ŘEKL, JAK DLOUHO POTRVÁ OČKOVÁNÍ: VLÁDA SE ALE BUDE SNAŽIT PROCES URYCHLIT

Share