Trump kritizuje pomoc Ukrajině: Washington by se měl nejdříve postarat o bezpečnost na školách

Bývalý americký prezident Donald Trump vyzval americké zákonodárce, aby se místo utrácení peněz za dodávky zbraní Ukrajině zaměřili na bezpečnost na amerických školách.

Bývalý americký prezident Donald Trump v Houstonu na konferenci organizované National Rifle Association, hlavní lobbistickou organizací, která bojuje proti omezení zbraní ve Spojených státech, řekl, že nerozumí tomu, proč americká vláda přiděluje 40 miliard dolarů na pomoc Ukrajině, ale není schopná se postarat o bezpečnost na školách a ochránit děti.

Bývalý americký prezident Donald Trump/ Zdroj: YouTube

Trumpovo prohlášení přišlo po nedávné střelbě na texaské základní škole, při níž zahynulo 19 dětí a dvě učitelky. Incident vyvolal novou vlnu veřejné debaty o nutnosti zpřísnit zákony o zbraních.

Útoky střelnými zbraněmi na veřejných místech jsou ve Spojených státech výrazně častější než jinde.

Bývalý americký prezident Donald Trump/ Zdroj: YouTube

„Kongres musí okamžitě hlasovat o vrácení každého nevyužitého centu ze státních peněz na boj proti covidu a použít tyto peníze k zajištění bezpečnosti ve všech školách po celé naší zemi,“ uvedl Trump.

Navrhuje instalovat rámy detektorů kovů v každé vzdělávací instituci a měl by tam být alespoň jeden ozbrojený policista u vchodu.

Bývalý americký prezident Donald Trump/ Zdroj: YouTube

Trump se navíc domnívá, že by Spojené státy měly brát duševní zdraví vážněji, aby efektivněji identifikovaly lidi, kteří jsou k projevům agrese náchylné.

PSALI JSME: „UKRAJINA URČITĚ VYHRAJE“: ZELENSKYJ ŘEKL, CO BUDE POVAŽOVAT ZA VÍTĚZSTVÍ UKRAJINY

PŘIPOMÍNÁME: AMERICKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ BLINKEN: SUVERÉNNÍ A NEZÁVISLÁ UKRAJINA BUDE EXISTOVAT MNOHEM DÉLE, NEŽ PUTIN

Share