Categories: Dnes

Sny tchyně o venkovském životě zůstaly pouhými sny po měsíci práce pomocnice v domácnosti

Matka mého manžela odešla do důchodu, rozhodla se splnit si svůj sen: koupit si dům a žít na vesnici, starat se o dobytek, mít zahradu plnou zeleniny, jíst čerstvé maso, zapít ho čerstvým mlékem.

Naskytla se jí příležitost, mohla prodat byt ve městě a splnit si svůj sen! V cestě jí stála jedna překážka – nedostatek silných mužských rukou. Kde je sehnat? Je tu přeci syn!

Tchyně / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Začala tedy „zpracovávat“ mého manžela – čerstvý vzduch, přírodní jídlo, úspory, žádné zběsilé tempo života, řeka, les, rybaření.

Práce? Proč pracovat, budeme mít všechno vlastní. Peníze? Peníze budou, přece nikdo náš byt neprodá, pronajmeme jej, a budou peníze.

Dům na venkově / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Tchyně myslela na všechno! Rozhodla o osudu každého! Naše děti studují v dobré škole s hloubkovým studiem cizích jazyků. Ja mám normální práci, která se mi líbí, chodím tam každé ráno jako na dovolenou! Manžel má slušné postavení. A teď by jsme se měli všeho vzdát a jít do divočiny, abychom splnili sen někoho jiného?

Zpočátku se manžel rozhodl, že jeho matka nemluví vážně o možnosti přestěhovat se do vesnice. Nikdy ale nevíte, co člověk z nudy vymyslí. A pak, když jej začala prosit, aby jí vozil po vesnicích, na obhlídky domů, můj manžel pochopil, že to myslí vážně.

Tchyně / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Manžel si při prohlížení domů plně uvědomil vážnost matčiných záměrů – velký, s obrovskými pozemky, takže bylo dost místa pro všechny! A během jedné cesty se tchyně přeřekla, že už našla obchodníka s nemovitostmi a dala svůj byt na prodej.

Tchyně vůbec není farmářka, nýbrž zahradníčka. Viděla vesnici jako dítě, když šla ke svým prarodičům. Pochybuji, že ví, jak držet v rukou lopatu.

Farma / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Manžel se matky zeptal, jak přesně plánuje provozovat domácnost. Zde byl odhalen skutečný důvod vzniku takového snu: tchyně, která seděla doma, se stala závislou na sledování různých videoblogerů vyprávějících o vesnickém životě.

Práce ale ve videích ukázána nebyla, tchyně viděla pouze jejích výsledek: plné mrazničky na maso, velké množství hospodářských zvířat, včelíny, plantáž brambor, plný sklep jídla.

Tchyně / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Bylo zbytečné jí odradit, tchyně je jednou z těch lidí, kteří si něco vrazí do hlavy, a pak je všechno pryč. Bylo nutné jednat rychle, je snadné prodat byt ve městě, koupit dům na vesnici, a když je to naopak, je nepravděpodobné, že pude všechno tak rychle.

Manžel si to uvědomil. Našel volné místo pro pomocnici v domácnosti, kde by povinností jeho matky bylo pomáhat s výsadbou zahrady a s péčí o hospodářská zvířata, a poslal tam svou matku na měsíc.

Farma / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Nejprve tchyně teprve zásadně odmítla – všechno je rozhodnuto, kupující bytu již byli na obhlídce, nemůžu nikam odejít protože musím prodat byt. Můj manžel ale chytře stanovil podmínku pro svou matku: nebudeme se stěhovat, dokud jeho matka neprokáže, že její sen není jen rozmar, ale vědomé rozhodnutí. A musí jsi uvědomit, že veškeré její znalosti o vesnickém životě jsou získávány z neurčitých vzpomínek z dětství a videí z internetu.

Tchýně nakonec souhlasila, připravila se, manžel jí odvezl. První dny volala a štěstím bez sebe řekla, jak je dobrá: cítila se potřebná, stále pracovala a všechno se jí líbilo. Ke konci měsíce se ale tón hovorů změnil: boleli ji záda, krk, paže, bolely jí nohy, páchla jako hnůj, země byla špinavá. A když můj manžel šel po svou matku, velmi stručně se vyjádřila: „Seru na to, nepotřebuji to!“

Tchyně / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Sen o venkovském životě byl samozřejmě pošetilost. Nevěděla, co dělat, kam jít. Zvykla jsi na práci, snažila si ji najít, nemohla, a tak začala s prvním nápadem, na který narazila. Naše děti jsou velké, jsou to teenagery, já a můj manžel jim občas překážíme, nemají touhu vidět babičku každý den. Můj manžel a já také máme práci.

Výsledkem bylo, že tchýně stále našla něco na práci. Pomáhá útulku pro kočky udomácnit divoké mazlíčky, pomáhá se sbírkou peněz na léčbu, a co nejvíce se stará o zbloudilé kočky. Tchýně je šťastná – cítí se opět potřebná!

PSALI JSME: RODINA NAŠLA V LESE OPUŠTĚNÝ DŮM NA KOLECH: JAK VŠE VYPADALO UVNITŘ

PŘIPOMÍNÁME: „JSEM PŘECE ŽENA“: JAK DÍVKA NAŠLA ZPŮSOB, JAK ODHALIT MANŽELA PODVODNÍKA A POMSTA BYLA PAK O TO SLADŠÍ

Tanya Goncharenko

Recent Posts

Dara Rolins po plastice ukázala zamilovanou fotku s Nedvědem: fanouškům slibuje, že bude vypadat ještě lépe

Zpěvačka Dara Rolins se stala terčem kritiky fanoušků poté, co na sociálních sítích zveřejnila fotografie,…

14 hodinami ago

Syn Simony Postlerové Damián se bez pomoci neobejde: Kdo by se o něj mohl starat

Zesnulá herečka Simona Postlerová byla dvojnásobnou maminkou, měla dceru Janu Magdalénu a syna Damiána. Starala…

14 hodinami ago

65 letý Maroš Kramár o své novorozené dceři: Chce ji odvést k oltáři

Herec Maroš Kramár se nedávno stal otcem počtvrté. S partnerkou Inou přivítali na svět dcerku…

16 hodinami ago

Monika Bagárová zrušila svůj vysněný koncert v O2 areně: Co na to Leoš Mareš

Monika Bagárová se těšila na svůj vlastní koncert v O2 areně, který byl naplánován na…

16 hodinami ago

Další smutná zpráva: tento svět opustil hudebník Miroslav Imrich, odešel stejně jako Bartošová

Český hudební svět zasáhla smutná zpráva. Víkendové pátrání po pohřešovaném 71letém zpěvákovi Miroslavu Imrichovi z…

17 hodinami ago

Zpráva o odchodu Simony Postlerové zaskočila její rodinu: Hereččina maminka promluvila

Simona Postlerová opustila tento svět v neděli 5. května, herečce bylo 59 let. To nečekali…

18 hodinami ago