Categories: Dnes

Andrej Babiš kritizoval zdražení jízdného v hromadné dopravě v Praze: koupil si jízdenku v metru, ale dopravce upozornil, že senioři jezdí zadarmo

Předseda vlády Andrej Babiš ve svém videu Čau lidi na Youtube kritizoval zdražení jízdného v MHD v hlavním městě. Přišel do metra a koupil si tam jízdenku. Společnost však upozornila, že to nemusel dělat, protože senioři nad 65 let mohou jezdit metrem zdarma. Informuje o tom CNN Prima News.

Premiér ve videu uvedl, že Piráti zvýšili cenu jízdného v Praze. Například jízdenka na 30 minut bude o čtvrtinu dražší než dříve, pokud dříve byla 24 Kč, nyní to bude 30 Kč.

Andrej Babiš ve videu šel do metra a tam si koupil lístek. Takže ukázal, o čem mluvil.

Nyní je však předsedovi vlády už 66 let, což znamená, že si tuto jízdenku nemusel kupovat. Podnik proto na Twitteru upozornil, že mohl jet zadarmo.

Zdražení nastalo od 1. srpna, to se však nebude týkat těch, kteří už mají kupon na jízdné na měsíc, na 3 měsíce nebo na rok.

Kromě toho také zdražily SMS jízdenky. Například jízdenka na 30 minut bude stát 31 Kč a na 90 minut 42 Kč. Bylo vysvětleno, že důvodem jsou zvyšující se náklady na provoz MHD. Přitom ceny jízdného v hlavním městě se již 10 let nezvyšovaly.

Zdeněk Hřib / Zdroj: youtube.com

Primátor Prahy Zdeněk Hřib upozornil, že pro obyvatele hlavního města zůstane cena kuponu na rok stejná. To znamená, že bude stát 3 650 Kč, tedy 10 Kč na den. Podle něj už to ve světě nemá obdoby a dostupná veřejná doprava je jejich prioritou.

Praha ročně utratí za MHD zhruba 20 miliard Kč, podnik přitom ročně vydělá jen 4 miliardy Kč. „Proto je takový boj udržet jízdné co nejnižší,“ dodal Zdeněk Hřib.

Celou situaci také komentoval na svých sociálních sítích a řekl, že je trapné slyšet podobnou kritiku od premiéra. Upozornil, že zástupci hnutí ANO zdražují jízdné v regionech.

Další politici však také kritizovali zdražení jízdného v české metropoli.

PSALI JSME: „NECHCEME ZAOSTÁVAT ZA POLSKEM A ZA SLOVENSKEM“ : MINISTRYNĚ MALÁČOVÁ STÁLE USILUJE O RAZANTNÍ NAVÝŠENÍ MINIMÁLNÍ MZDY, I KDYŽ NEMÁ PODPORU U OSTATNÍCH STRAN

PŘIPOMÍNÁME: „MANŽEL JE TU OD RÁNA DO VEČERA“: PATRASOVÁ PROZRADILA, JAK SE ZMĚNIL JEJÍ VZTAH S MANŽELEM FELIXEM SLOVÁČKEM PO JEHO ROZCHODU S PŘÍTELKYNÍ LUCIÍ

Jana Dvořák

Recent Posts

„Nebál jsem se toho“: Milan Peroutka se ukázal v košili za více než 100 000 korun

V české metropoli se pravidelně koná fashion week. Tentokrát na akci dorazil zpěvák, herec a…

38 minutami ago

V neděli Simona Postlerová opustila tento svět, ale ještě v sobotu zkoušela v divadle: „Čistá duše,“ vzpomíná na ni kolegyně

Umělecký svět truchlí, spousta lidí byla v neděli šokována, když se dozvěděla, že herečka Simona…

2 hodinami ago

„Byla pro mě největším dárkem“: 93letá Jiřina Bohdalová řekla, kdo dorazil na narozeninovou oslavu

V pátek 3. května oslavila Jiřina Bohdalová své 93. narozeniny. Členové rodiny, přátelé a kolegové…

4 hodinami ago

„Do třetice všeho dobrého“: Anna Slováčková si znovu oholila hlavu a přiznala, že si na to stále nezvykla

Léčba rakoviny je náročný proces, Anna Slováčková to ví. Dnes se nemůže pochlubit dlouhými vlasy,…

4 hodinami ago

Česko zasáhla smutná zpráva: Do nebe odešla herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let

Svět českého filmu a televize se zahalil do smutku. V neděli 5. května 2024 ve…

18 hodinami ago

Lucie Borhyová vyrazila načerpat vitamín D k moři: Předvedla své luxusní křivky v plavkách

Lucie Borhyová miluje sluníčko a její fanoušci to vědí. Proto nikoho nepřekvapilo, že se dovolenou…

23 hodinami ago