Categories: Dnes

Adam Vojtěch promluvil o výhodách pro očkované občany: jaká opatření by pro ně mohla být zmírněna a co už ministerstvo udělalo

Biochemik Zdeněk Hostomský nedávno hovořil o tom, že lidé, kteří vakcínu dostali, by pro sebe měli mít určité zmírnění opatření, například aby nemuseli na určitých místech nosit roušky. Šéf resortu zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že o tomto návrhu by se dalo uvažovat. Kabinet zřejmě hodlá zavést určité výhody pro očkované občany, jak už se to zavádí v jiných zemích. Píše o tom CNN Prima News.

„Očkovaní lidé by měli mít méně restrikcí,“ uvedl Adam Vojtěch pro CNN Prima News. Řekl, že v tomto směru už byly učiněny první kroky.

Adam Vojtěch / Zdroj: youtube.com

Například od 1. srpna budou některá opatření zmírněna. Například na akce pro více než 3000 lidí, kde nebude omezena kapacita, budou moci přijít jen očkovaní lidé.

Ministr hned vysvětlil, že to není diskriminace nebo něco podobného. Podle něj je třeba být opatrní, aby se zajistili, že virus nebude šířit.

Adam Vojtěch / Zdroj: youtube.com

Určitý návrh zákona na výhody pro lidi, kteří dostali vakcínu, už byl schválen na sousedním Slovensku. Neočkované tam budou muset být testovány a musí platit za tyto testy.

V Česku také od začátku podzimu bude muset mnoho občanů platit za testy, které budou potřebovat. Šéf resortu zdravotnictví vysvětlil, že ministerstvo preferuje očkování a že testovat po celou dobu nejde, testování je jen dočasné řešení.

Zdeněk Hostomský / Zdroj: youtube.com

Adam Vojtěch se také vyjádřil k návrhu Zdeňka Hostomského, aby očkovaní občané měli možnost roušku nenosit. Řekl, že je návrh na místě, ale si zatím nepředstavuje, jak by se to mohlo realizovat.

Tak si zatím nepředstavuje, jak by například v jednom autobuse mohli jet někteří lidé bez roušek a jiní s rouškami. Na něco podobného by podle něj bylo možné myslet už někdy v září, kdy bude vidět, jak se vyvíjí situace s očkováním.

Adam Vojtěch / Zdroj: youtube.com

Ministerstvo zdravotnictví však zatím musí doplnit zdůvodnění nutnosti nošení respirátorů na některých místech, jak o to požádal Nejvyšší správní soud. Pokud to ministerstvo neudělá, v pátek vstoupí v platnost rozhodnutí soudu a povinnost nosit respirátory bude zrušena.

PSALI JSME: „MÁM VELICE DŮLEŽITOU A POZITIVNÍ ZPRÁVU“: ANDREJ BABIŠ NAVRHUJE DÁT DODATEČNÉ 2 DNY PLACENÉHO VOLNA STÁTNÍM ZAMĚSTNANCŮM, POKUD BUDOU OČKOVÁNI

PŘIPOMÍNÁME: „JÁ, MANŽEL S ODŘENÝM NOSEM, ANETKA A MATÝSEK“: IVETA VÍTOVÁ PO NÁVRATU Z PORODNICE ZVEŘEJNILA FOTKY SVÉ RODINKY A PROMLUVILA, KDY SE CHYSTÁ VRÁTIT SE DO PRÁCE

Jana Dvořák

Recent Posts

Soukup si nečekaně rýpl do Ornelly Koktové: „Ona na sebe vyvolává pozornost za každou cenu“

Ornella Koktová se zařadila mezi účastníky soutěže Survivor Česko & Slovensko. Nedávno se vrátila do…

1 hodinou ago

Jan Cina má srdce na správném místě: Herec zachránil život a popsal, jak se to stalo

Jan Cina na začátku roku odletěl na Kanárské ostrovy, dovolenou strávil na ostrově Fuerteventura. Chtěl…

4 hodinami ago

Eva Burešová oznámila velkou změnu ve svém životě: „Už toho začalo být moc“

Eva Burešová se proslavila jako zpěvačka a muzikálová herečka, později se ale stala i seriálovou…

5 hodinami ago

Oldřich Kaiser se zbavuje milované chalupy: Proč se herec odhodlal k prodeji

Herec Oldřich Kaiser se rozhodl prodat svou chalupu v malebném prostředí na okraji lesa nedaleko…

6 hodinami ago

Eva Adamczyková se rozhodla pro radikální proměnu: z brunetky je nyní platinová blondýna

Snowboardistka a olympijská vítězka Eva Adamczyková chtěla změnu. Manželka herce Marka Adamczyka šokovala své fanoušky…

7 hodinami ago

Ester Janečková se ukázala v novém účesu, fanoušci jsou nadšení: „Kočka“

Moderátorka Ester Janečková vítá jaro velkou proměnou. Na Instagramu ukázala nový účes a fanoušci i…

9 hodinami ago