Categories: Dnes

Vojtěch Filip navrhuje změnu strategie očkování, ale je třeba, aby EU nakupovala vakcíny z jiných zemí, včetně Ruska a Číny: Andrej Babiš vysvětlil, že situace je nyní jiná

Předseda KSČM Vojtěch Filip se odkázal na slova předsedy vlády Andreje Babiše a řekl, že německá kancléřka Angela Merkelová prý nyní přemýšlí o možnosti, že by EU mohla koupit vakcínu z jiných zemí, například z Číny nebo Ruska. Andrej Babiš ale řekl, že s Angelou Merkelovou mluvil o něčem jiném, a to o tom, aby se EU snažila vytvořit pro sebe vlastní vakcínu. Premiér to řekl pro iDNES.cz.

Premiér měl naplánovanou schůzi vlády na osm hodin ráno. Předseda Komunistické strany požádal vládu o změnu strategie očkování a také o to, aby ČR mohla nakupovat vakcíny v jiných zemích, nejen v EU.

Vojtěch Filip / Zdroj: youtube.com

Andrej Babiš po této schůzce novinářům řekl, že aby Čína a Rusko mohly prodávat vakcínu v zemích EU, musí nejprve požádat o to EMA. Podle svých slov stejně odpověděl Vojtěchu Filipovi.

Předseda vlády v úterý také hovořil s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Hlavními tématy jejich rozhovoru byla očkování i pendleři.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Vojtěch Filip řekl, že mu premiér řekl, že mluvil s paní předsedkyní německé spolkové vlády o vakcínách. Prý mluvili o možnosti, že by v EU byly certifikovány jiné vakcíny než Pfizer a BioNTech, případně i čínské a ruské vakcíny.

Angela Merkelová / Zdroj: youtube.com

Předseda KSČM se domnívá, že by bylo velmi dobré, kdyby se v Česku objevily vakcíny, u kterých není nutné dodržovat tak přísné požadavky na skladování. To by výrazně urychlilo proces očkování.

Vojtěch Filip v úterý vyzval kabinet, aby začal kupovat další vakcíny, kde by to šlo. Podle něj máme špatnou nákupní taktiku.

Vojtěch Filip / Zdroj: youtube.com

Řekl také, že pokud někdo odmítá kupovat vakcínu z jiných států z ideologických důvodů, je to podle jeho názoru hloupost a v rozporu se zájmy občanů České republiky. Možná by část občanů tyto vakcíny odmítla, ale pravděpodobně by byla jiná část, která by souhlasila.

Koalice ANO a ČSSD bude pravděpodobně opět potřebovat podporu KSČM pro prodloužení nouzového stavu. Kabinet ho chce prodloužit o 30 dní, tedy do 21. února.

Vojtěch Filip / Zdroj: youtube.com

Také komunisté žádají vládu o decentralizaci očkování. Tedy aby hlavní role při očkování patřila krajům a praktickým lékařům. K tomu by ale bylo nutné změnit strategii očkování.

PSALI JSME: MALÁČOVÁ CHCE NAVRHNOUT DALŠÍ ROUŠKOVNÉ PRO SENIORY: ŠÉFOVÉ STRAN NEVYLUČUJÍ PODPORU VYPLACENÍ MIMOŘÁDNÉHO PŘÍSPĚVKU PENZISTŮM, OPOZICE VŠAK TVRDÍ, ŽE JE TO ČÁST PŘEDVOLEBNÍ KAMPANĚ

PŘIPOMÍNÁME: MILOŠ ZEMAN DNES PŮJDE DO NEMOCNICE, PROTOŽE SE CHCE NECHAT OČKOVAT: PORADIL BY VÁCLAVU KLAUSOVI, ABY UDĚLAL TO TAKÉ

Jana Dvořák

Recent Posts

Veronika Žilková už nemohla mlčet: Jaromír Soukup přijel za dcerou s teploměrem

Vztah mezi Agátou Hanychovou a Jaromírem Soukupem je dost napjatý. Influencerka a bývalá modelka na…

3 hodinami ago

Charlotte Štiková přiznala vážné problémy: co se jí vlastně stalo a proč tak nyní vypadá

Nedávno mnoho lidí šokovaly „nové“ fotografie Charlotte Štikové. Později se setkala se svou matkou Monikou…

5 hodinami ago

Kamarádka Laufera prozradila, kde mělo proběhnout poslední rozloučení s umělcem: Jeho blízcí si to nepřáli

O víkendu tento svět opustil Josef Laufer. Poslední rozloučení se zpěvákem a hercem se koná…

7 hodinami ago

Agáta Hanychová promluvila o čtvrtém dítěti: Jan Bendig připustil, že by to mohla být dvojčata

Agáta Hanychová a Ornella Koktová ve svém společném podcastu mluví o různých tématech, občas zvou…

10 hodinami ago

Veronika Žilková o obnovení vztahu Korduly a Damiana: „Jsou Romeo a Julie“

Před měsícem vyšlo najevo, že Kordula Stropnická znovu chodí se svým bývalým přítelem Damianem. Její…

12 hodinami ago

Berenika Kohoutová oznámila radostnou novinku: čeká druhé miminko

Berenika Kohoutová na Instagramu se svými fanoušky podělila o změnách v životě a to zajímavým…

12 hodinami ago