Categories: Dnes

Rodiče mnou celý život pohrdali a všechno dávali mému bratrovi: když začaly problémy, najednou si vzpomněli, že mají dceru

Taková situace bohužel není nijak výjimečná. Nejčastěji se to děje v rodinách, kde je více než jedno dítě. Někdo si užívá pozornosti a lásky rodičů a někdo roste ve stínu. Jedno dítě cítí péči a pohlazení, zatímco druhé cítí jen výčitky a má pevné závazky.

Holčička / ilustrační foto / Zdroj: YouTube

Tak to bylo v mé rodině. Michala všichni milovali a já byla pro všechny přítěží. Máma mi bez ostychu připomínala, že chtěla dělat potrat, když zjistila, že je těhotná. A je to jako moje chyba? Asi jsem se narodila ve špatnou dobu.

Michal byl ve všem lídrem a já váhavá a plachá. Pak mě matka odvezla ke svým rodičům, a žila jsme tam. Babička s dědečkem mě samozřejmě milovali, ale rodiče se přeci nemohou nahradit nikým. Vyrůstala jsem na vesnici a máma za mnou občas jezdila o prázdninách.

Moji rodiče věnovali veškerý svůj čas výchově a rozvoji Michaela. A on jím zase dělal pořád nervy. Museli ho vyzvedávat z policie, splatili za něj dluhy, koupili mu byt, aby mohl bydlet odděleně. Vše skončilo tím, že Michal dal do zástavy svůj byt a byt rodičů a věřitelé vše sebrali pro neplacení. Nyní oni všichni žiji v ubytovně.

Peníze / ilustrační foto / Zdroj: YouTube

Já pořád žiju na vesnici, vdala jsem se za milovaného muže. V domě prarodičů žije nyní moje dcera, její manžel a syn. Žiju svůj život, už dávno jsem zapomněla na dětské problémy. S Míšou a rodiči jsme se dlouho téměř nekomunikovali. Zvykla jsem si na to, sama jsem žádnou iniciativu neprojevila. Osud však měl své plány na mě.

Dívka / ilustrační foto / Zdroj: YouTube

Ukázalo se, že matka si zlomila nohu a peníze na operaci neměli. Díky rodinnému rozpočtu jsem se všechno zaplatila, ale nikdy jsem neslyšela vděčnost. Po operaci jí lékaři řekli, že potřebuje nákladnou rehabilitaci a stálou péči. Michal mi hned začal volat, ale já jsem se k tomu nepřihlásila.

Kolik špatných slov jsem od nich slyšela. Říkali mi, že jsem nevděčná. Stála jsem na svém a připomínala mamince, o koho se oni neustale starali a kam mě poslali. Proč bych teď měl ztrácet čas, sílu a peníze? Ať se o maminku stará milovaný Michálek, je to dospělý a zdravý chlap.

Matka a dcera / ilustrační foto / Zdroj: YouTube

Z této situace jsem pochopila, že se všechno v životě vrací bumerangem. Rodiče si na mě vzpomněli, až když po mně něco chtěli. Nikdo z nich se nikdy nezajímal o to, co cítím, o můj život, o mé problémy. A teď se rozhodli hodit své problémy na mě. Ať si říkají, co chtějí, nechci a nebudu pomáhat.

Matka a dcera / ilustrační foto / Zdroj: YouTube

PSALI JSEM: PES SE TAK TĚŠIL NA JÍDLO, ŽE HLADY ZAČAL OLIZOVAT SKLENĚNÉ DVEŘE: FOTO PEJSKA ROZESMÁLO SPOUSTU LIDÍ NA INTERNETU

PŘIPOMÍNÁME: JE MI 45 A JSEM VELMI UNAVENÁ, KAŽDÝ DEN ZAŽÍVÁM TO SAMÉ: JAK SE DOŽÍT ŠŤASTNÉHO STÁŘÍ

tetiana.hetsman@gmail.com

Recent Posts

Petr Fiala vyrazil do společnosti se svou ženou Janou: Premiér se pochlubil společným snímkem

Předseda vlády Petr Fiala se na veřejnosti se svou manželkou Janou objevuje jen občas. V…

13 hodinami ago

Dara Rolins se konečně ukázala po plastickém zákroku: „Dara už nevypadá jako Dara,“ píší fanoušci

Stárnutí je pro mnoho žen problém. Chtěly by to zpomalit, a tak hledají různé způsoby,…

15 hodinami ago

Roman Staša jezdí k lidem domů, kde jim vaří: Vítěz MasterChefa popsal bizarní situace

V roce 2020 se Roman Staša zúčastnil soutěže amatérských kuchařů MasterChef Česko. Probojoval se do…

17 hodinami ago

„Nemůžu tomu uvěřit, ale je to tak“: Helena Vondráčková se podělila o velkou životní událost a dojala fanoušky

Legenda české popové hudby, Helena Vondráčková, v tomto roce slaví úctyhodné jubileum - 77. narozeniny…

18 hodinami ago

Nejnovější zveřejněné foto Kate Middleton vyvolalo poplach: Fanoušci se obávají o princeznu

V uplynulých dnech oslavili princ William a Kate Middleton 13. výročí své svatby. Při této…

18 hodinami ago

Besky z MasterChefa a Adam Vacula posunuli svůj vztah dál: Partneři udělali další důležitý krok

Veronika Beskydiarová alias Besky se proslavila v roce 2021, kdy se probojovala do finále MasterChef…

19 hodinami ago