Categories: Dnes

Proč Diana přes zradu odkládala rozvod s Charlesem až do poslední chvíle

1 července 2021 by princezně Dianě bylo 60 let. Oba její synové se oženili, a její bývalý manžel princ Charles se již dávno stal manželem Camilly, která byla od mladého věku – včetně manželství Diany s Charlesem – neustálou milenkou budoucího krále. Diana o tom věděla, jak i věděli všichni ostatní. Proč několik let po skutečném rozloučení nespěchala s rozvodem s princem z Walesu?

Diana/Zdroj: woman.forumdaily.com

Královský autor životopisů řekl, proč se princezna Diana nechtěla rozvést s princem z Walesu, a to navzdory jeho nevěře.

Miliony lidí po celém světě byli svědky toho, jak se princ Charles oženil s lady Dianou Spencerovou v roce 1981 při bohatém ceremoniálu vhodném pro budoucího krále a královnu ve Westminsterském opatství. Jejich příběh však netrval dlouho. Jejich manželství bylo ve skutečnosti odsouzeno k zániku od prvních dnů. A to vše proto, že nejstarší syn Alžběty II. miloval jinou.

Pár se zasnoubil ještě dříve, než se mladí lidé mohli normálně poznat. Následník trůnu byl pod obrovským tlakem, ale Charles měl city ke své staré kamarádce Camille Parker Bowles.

„V manželství jsme byli vždy tři a já nemám ráda davy,“ řekla princezna Diana.

Nevěra jejího manžela od prvního do posledního dne manželství učinila princeznu nešťastnou a dozvěděl se o tom celý svět. To vše vedlo v roce 1992 k problémům ve vztazích, skandálům a rozchodům. Pár legálně podal žádost o rozvod až o čtyři roky později, částečně proto, že Diana nechtěla.

Proč lady Di nespěchala s rozvodem s Charlesem?

Mnoho lidí si myslelo, že když je v milostném trojúhelníku a věděla o nevěrách svého manžela, Diana snila o tom, že opustí prince, ale podle Jenny Rivettové, dlouholeté kamarádky princezny, tomu tak není. Upřímně doufala, že vztah lze zachránit.

„Kdyby měla na výběr, zůstala by a snažila se vybudovat šťastné manželství,“ řekla Jenny Rivett v rozhovoru. „Milovala Charlese. Nechtěla se rozejít. Byla z toho smutná. Chtěla být milující manželkou.“

Samozřejmě dalším důvodem, proč se princezna z Walesu nechtěla rozvést se svým manželem, jsou děti. Diana, která velmi těžce procházela rozvodem svých vlastních rodičů, snila, že její děti tím nebudou procházet.

Důvod, proč Diana změnila názor

Diana byla nucena podepsat rozvodové papíry, když zasáhla Alžběta II. a dala jasně najevo, že princezna již nemá na výběr.

Veřejné skandály mezi princem a princeznou nějakou dobu pokračovaly. Ale když Lady Di osobně poskytla upřímný rozhovor o svém problémovém manželství a rodinném životě, anglická královna to nemohla vydržet.

Po tomto rozhovoru s princeznou z Walesu v prosinci 1995 Její Veličenstvo zaslalo synovi a snaše dopis, ve kterém jim doporučila rozvést se.

Charles brzy podepsal všechny dokumenty, Dianě to trvalo dva měsíce. Nakonec neměla jinou možnost a neochotně souhlasila.

Rozvod byl oficiálně vyřízen v srpnu 1996, rok před předčasnou smrtí Diany.

Co princezna získala po rozvodu?

Když se pár nakonec rozvedl, lady Di nechala všechny své šperky, kromě tiáry, kterou jí královna dala na svatbu. Nyní je to jeden z oblíbených šperků Kate Middleton.

Kate Middleton/ Zdroj: woman.forumdaily.com

Nejdůležitější věcí, kterou Diana odmítla, byl titul – Její královská výsost. Je pozoruhodné, že Alžběta II. chtěla titul přenechat své snaše, ale Charles byl proti. Místo toho mohla Diana zůstat princeznou z Walesu.

Diana měla stále přístup k penězům královské rodiny, soukromým letadlům a obdržela peněžní náhradu ve výši 22,5 milionu dolarů a „plat“ ve výši 600 000 dolarů. Měla dovoleno žít v bytě v Kensingtonském paláci.

PSALI JSME: PROČ PRINCEZNA DIANA SE ČASTO OBJEVOVALA NA VEŘEJNOSTI SE SKLONĚNOU HLAVOU A DÍVALA SE DOLŮ

PŘIPOMÍNÁME: JEN JEDNU RADU O LÁSCE DALA PRINCEZNA DIANA PRINCI WILLIAMOVI PŘED TOU SMUTNOU UDÁLOSTI: CO ŘEKLA

solya.veklenko@gmail.com

Recent Posts

Zpráva o rakovině Kate zasáhla i Harryho: Způsob, jak se o ní dozvěděl, vyvolává rozruch

Zpráva o rakovině princezny Kate vyvolala vlnu solidarity a lítosti po celém světě. Mezi těmi,…

4 hodinami ago

Dceři Dary Rolins už je 16 let: zpěvačka se pochlubila Laurou a ukázala několik krásných fotek

Dne 25. března 2008 se Dara Rolins stala maminkou, její dcera Laura Homolová dnes slaví…

4 hodinami ago

Sara Sandeva vyrazila do exotiky a pochlubila se fotkou z džungle: „Nejkrásnější žena na české herecké scéně,“ nešetří chválou fanoušci

Sara Sandeva ráda cestuje a svou jarní dovolenou nechtěla strávit v Česku. Herečka proto odletěla…

6 hodinami ago

Zdrcená Kateřina Brožová se loučí se svým miláčkem: „V mém náručí, v lásce a klidu“

Herečka a moderátorka Kateřina Brožová doufala, že první měsíce roku 2024 budou krásné. Nyní však…

8 hodinami ago

Daniela Kolářová má strach o budoucnost ČR: děsí ji rozdělená společnost a chování mladých generací

Daniela Kolářová za svou kariéru ztvárnila spoustu filmových a divadelních rolí. Před více než třiceti…

10 hodinami ago

Dalibor Janda slaví 71. narozeniny: „Stále se mi chce zpívat a dělat lidem radost“

Dalibor Janda před pár dní oslavil 71. narozeniny a stále patří mezi stálice české hudební…

11 hodinami ago