Categories: Dnes

„Doufám, že si uvědomujete, v jaké skvělé zemi žijeme“: Premiér Babiš promluvil o demonstracích v Rusku a zmínil se také o zrušení didaktických testů u maturantů

Premiér Andrej Babiš nakonec reagoval na protesty, které o víkendu probíhaly v Rusku, kde bylo zatčeno několik tisíc lidí. Udělal to ale trochu podivným způsobem. Řekl Čechům, že by si měli uvědomit, v jak skvělé republice žijí, protože během protestů je nikdo nebije. Ve svém pořadu na sociálních sítích Čau lidi se také zmínil o didaktických testech u zdravotníků.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Demonstrace v Rusku se odehrávaly v sobotu, kdy lidé vyšli podpořit opozičního politika Alexeje Navalného, který byl zatčen po léčbě v zahraničí. Zatčeno bylo kolem 3 000 lidí. Policisté dokonce byli i ženy.

Toto chování odsoudilo mnoho českých politiků zejména ministr vnitra Jan Hamáček, předseda Senátu Miloš Vystrčil či ministr zahraničí Tomáš Petříček. Situaci ale dlouho nekomentoval premiér Babiš.

O Rusku se přímo nezmiňuje, ale říká Čechům ať si cení svou svobodu. „Doufám, že si uvědomujete, v jaké skvělé zemi žijeme,“ uvedl ministerský předseda a dodal, že od roku 1989 u nás nikdo na demonstracích nebyl zmlácen.

Robert Plaga / Zdroj: youtube.com

Babiš se také vyjádřil o didaktických testech na zdravotnických školách. Podporuje návrh jejich zrušení kvůli epidemii koronaviru. Dle premiéra by se měly zrušit i na ostatních školách.

Šéf školství Robert Plaga řekl, že se o podobě maturitních zkoušel bude rozhodovat v následujících týdnech. „Neměly by se dělat didaktické testy, měla by být školní maturitní zkouška v plném rozsahu, pět zkušebních předmětů,“ prohlásil premiér s tím, že o tom mluvil s ministrem školství.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Plaga je přesvědčen, že by se teoretická část maturity neměla příliš měnit, protože se nyní dá připravit i dálkově. Složitější to je s praktickou částí.

PSALI JSME: MINISTR BLATNÝ ŘEKL, KDY SE MŮŽE ROZVOLNIT: PREZIDENTOVI LÉKAŘSKÉ KOMORY KUBKOVI VADÍ, ŽE SE ODKLÁDÁ OČKOVÁNÍ LÉKAŘŮ

PŘIPOMÍNÁME: SOCIÁLNÍ DEMOKRATÉ CHTĚJÍ NAVRHNOUT NEMOCENSKÝ BONUS PRO LIDI S KORONAVIREM: JAN HAMÁČEK SE DOMNÍVÁ, ŽE TO POMŮŽE VYŘEŠIT PROBLÉM S NEOCHOTOU LIDÍ TESTOVAT SE NA KORONAVIRUS

Jana Dvořák

Recent Posts

Ivana Christová se stárnutí bát nemusí: Takhle úžasně vypadá její maminka po 70-ce

Ivana Christová je stále okouzlující žena i v 53 letech a život si užívá plnými…

1 hodinou ago

Soukup si nečekaně rýpl do Ornelly Koktové: „Ona na sebe vyvolává pozornost za každou cenu“

Ornella Koktová se zařadila mezi účastníky soutěže Survivor Česko & Slovensko. Nedávno se vrátila do…

3 hodinami ago

Jan Cina má srdce na správném místě: Herec zachránil život a popsal, jak se to stalo

Jan Cina na začátku roku odletěl na Kanárské ostrovy, dovolenou strávil na ostrově Fuerteventura. Chtěl…

5 hodinami ago

Eva Burešová oznámila velkou změnu ve svém životě: „Už toho začalo být moc“

Eva Burešová se proslavila jako zpěvačka a muzikálová herečka, později se ale stala i seriálovou…

6 hodinami ago

Oldřich Kaiser se zbavuje milované chalupy: Proč se herec odhodlal k prodeji

Herec Oldřich Kaiser se rozhodl prodat svou chalupu v malebném prostředí na okraji lesa nedaleko…

7 hodinami ago

Eva Adamczyková se rozhodla pro radikální proměnu: z brunetky je nyní platinová blondýna

Snowboardistka a olympijská vítězka Eva Adamczyková chtěla změnu. Manželka herce Marka Adamczyka šokovala své fanoušky…

8 hodinami ago