Categories: Dnes

Jaký je rozdíl mezi 40letou a 46letou ženou

Rozdíl mezi 40letou a 46letou ženou může být obrovský. Asi jako mezi novorozencem a prvňáčkem. Předtím jsem o tom neměla tušení. Byla jsem si jistá, že existují ženy, kterým je právě 40 plus, a to je vše.

Žena v nejlepších letech / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Když si vzpomenu na sebe před šesti lety, žasnu nad tímto kontrastem. Už nejsem stejný člověk jako ve čtyřiceti. A nejde o šediny a vrásky. Jediné, co se na mně nezměnilo, je moje váha. Vše ostatní se změnilo. Dokonce i moje řasy. A to mě od mého starého já dělí pouze šest let. Ve 40 letech jsem nenosila tenisky pod šaty. A vlastně, jsem nenosila ani šaty.

Žena v nejlepších letech / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Nikdy jsem nevyšla z domu bez řas. Teď mi nejrychleji dochází rtěnka. Před šesti lety jsem se vysmívala termínu „krize středního věku“. Ve 46 letech jsem jí už měla za sebou. Ve čtyřiceti mě štvalo, že moje děti nemají hotové domácí úkoly. Ve 46 letech jsem je dělala sama. Moje vlastní. A ne vždy jsem měla z předmětů dobré známky.

Žena v nejlepších letech / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Ve čtyřiceti jsem si myslela, že deprese je pro slabé. Do 46 let to byla součást mého příběhu. Když mi bylo 40, nedívala jsem se na seriály a raději než domácí práce jsem četla knihy. Nyní je to naopak. Ve čtyřiceti jsem měla všechno pod kontrolou. Ve 46 letech jsem se této závislosti zbavila.

Ve 40 letech jsem se bála, co o mně lidé řeknou. Teď o nich ráda mluvím sama. Ve 40 letech jsem se bála o svůj zítřek. Ve 46 letech jsem si uvědomila, že jediná věc, která je důležitější než zítřek, je dnešek. Ve čtyřiceti jsem se snažila, aby prostředí, ve kterém se nacházím, bylo harmonické. Teď už nemusím hledat harmonii. Když mi bylo 40, spousta věcí pro mě nebyla dostupná. Mou hlavní prioritou byly děti a rodina. Teď děti vyrostly a mně se otevřely nové možnosti.

Žena v nejlepších letech s mužem / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Mnoho věcí, které se mi ve čtyřiceti letech zdály správné, už správné nejsou. Ve čtyřiceti letech jsem měla o každé věci své jasné přesvědčení. Ve 46 letech jsem si uvědomila, že věci a události nemusí být takové, jaké si myslíme, že jsou. Ve čtyřiceti jsem se bála, že udělám nějakou hloupost. Ve 46 letech mě děsí možnost, že bych to neudělala, kdybych mohla.

Také jsem si ve svých 40 letech nedokázala představit den bez sklenky vína k večeři. Pokud jsem se tehdy nezbavovala stresu, rozhodně jsem něco oslavovala. Teď už jsem zapomněla, jak chutná. Když mi bylo čtyřicet, nic jsem nenapsala. Teď už bez psaní nevydržím ani den.

Žena v nejlepších letech / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

A to je jen šest let. Na druhou stranu, jiný život. Tak odlišné. Se ztrátami a zisky. Ale tak krásné. Teď už tomu moc nevěřím, když mi lidé říkají: „Vůbec ses nezměnila!“ To není pravda. Není to pravda.

PSALI JSME: „JAKOU OŠKLIVOU ŽENU SI TVŮJ SYN PŘIVEDL, JAKOU OPICI,“ ŘEKLY ŽENY

PŘIPOMÍNÁME: JEDNASEDMDESÁTILETÁ ŠAMPIONKA V SILOVÉM TROJBOJI, KTERÁ ZVEDÁ ČINKY 20 HODIN TÝDNĚ, ODPOVĚDĚLA TĚM, KTEŘÍ SI MYSLÍ, ŽE JE PŘÍLIŠ STARÁ NA TO, ABY CHODILA DO POSILOVNY

Tanya Goncharenko

Recent Posts

„Děti jsou paraziti,“ uvedla Veronika Žilková: jakou radu od ní dostala Agáta Hanychová

Influencerka a bývalá modelka Agáta Hanychová vychovává tři děti a to je podle ní těžké,…

2 hodinami ago

Mahulena Bočanová požádala fanoušky o radu, dcera má kvůli smíchu vážný problém: „Zkus ten mrazák,“ píší lidé

Mahulena Bočanová se stará o 22letou dceru Márinku, která trpí autismem. Herečka nedávno popsala další…

4 hodinami ago

Taťána Kuchařová se pochlubila novým bytem a luxusní kuchyni: „Jeden velký sen“

Po náročném životním období se kráska Taťána Kuchařová konečně usazuje v novém domově a s…

21 hodinami ago

Manželka Karla Šípa zazářila na veřejnosti po boku syna: z Honzíka už je mladý muž

Syn Karla Šípa doprovodil svou matku Ivu na premiéru filmu Svatá v kině Lucerna. Karel…

22 hodinami ago

Dagmar Havlová popsala vztah s Jiřinou Bohdalovou: „Ona sama říká, že jsem její druhá dcera“

Ve čtvrtek měl premiéru film Svatá, ve kterém 93letá Jiřina Bohdalová ztvárnila hlavní roli vitální…

1 dnem ago

„Nic nás nezastaví“: Pagáčová se po rozchodu s manželem ukázala po boku slavného muže

Začátkem tohoto týdne Patricie Pagáčová uvedla, že se svým manželem už pár netvoří, plánují rozvod.…

1 dnem ago