Categories: Dnes

Freddie Mercury a Montserrat Caballe: Příběh skutečného přátelství

Oba slavní muzikanti už odešli do jiného světa a zároveň navždy zůstali v našich srdcích. Hudba Caballe a Mercuryho je nesmrtelná a potěší i další generaci obyvatel planety Země.

Když uslyšíte vedle sebe tyto dva jména: Montserrat Caballé a Freddie Mercury, na mysl se okamžitě a vždy přijde Barcelona: město, kde se konala jejich seznámení — a město, které dalo jméno slavné písní, kterou rocková hvězda a operní diva zpívali živě v Barceloně v roce 1988.

Montserrat Caballe a Freddie Mercury / Zdroj: YouTube

Hudba, které Freddie Mercury a Montserrat Caballe sloužili vážně, věrně a do posledního dechu, se jednou stala důvodem jejich setkání, které přerostlo ve skutečné přátelství, které přetrvávalo až do Freddieho smrti v roce 1991.

Freddie Mercury a Montserrat Caballe se poprvé setkali v hotelu Barcelona Ritz (nyní El Palace). V té době se Barcelona aktivně připravovala na Olimpiadu-92 a Montserrat Caballe se podílela na organizaci hudebního uspořádání této velkolepé sportovní události, která měla jednou provždy změnit osud města. Organizátory však přišli s nápadem že operní hvězda by si mohla zazpívat s rockovou.

V březnu 1987 přiletěl Mercury do Barcelony a čekal na Monserrat Caballier v obrovské luxusní hale hotelu Ritz. Caballe ale trochu se zpozdila. Mercury byl znatelně nervózní, ale když se Monserrat objevila, okamžitě se mezi nimi vytvořily teplé a vzájemně si vážící vztahy. Oběma se zdálo, že se znají už tisíc let, každopádně tak oba popsali své první setkání.

Freddie Mercury / Zdroj: YouTube

Další jejich setkání na sebe nenechalo dlouho čekat a stalo se už na Freddieho pozemku, v jeho londýnském domě v Garden Lodge. Monserrat podle vlastních slov zcela porušila vlastní pravidlo, podle něhož „operní pěvkyně musí jít brzy spát“ a u Mercuryho seděla až do rána. Za hudbou, bláboly a šampaňským hodiny nepozorovaně někam utekly a zpěvačka se vzpamatovala, až když za okny svítil úsvit.

Dale jejích vztah se vyvíjel rychle. Jen o pár měsíců později v televizním programu Ibiza-92 Monserrat Caballe a Freddie Mercury poprvé ukázali píseň Barcelona. Nahrávka byla pořízena ve slavném disko klubu Ku (současný Privelege).

Tento záznam jasně ukazuje, jak silná chemie existuje mezi těmito dvěma skvělými umělci. Mercury, známý svými energickými vystoupeními na rockových koncertech, vypadá, že hoří vášní pro Monesrrat – zážitek, který je znásoben božsky krásnou hudbou a zpěvem písně Barcelona.

Freddie Mercury / Zdroj: storyfox.ru

Montserrat Caballe byla jednou z mála, komu Freddie Mercury se přiznal, že má AIDS. Což opět dokazuje, jak blízké byly jejich vztahy. Z tohoto důvodu, vzpomínala později Monserrat, všechno, co dělali s Freddiem společně, mělo pro oba zvláštní význam. Sama zpěvačka měla křehký, pronikavý pocit, protože věděla, že Freddie brzy nebude a uvědomila si, že na této situaci nelze nic změnit.

Barcelona byla zvolena hymnou barcelonské Olympiády-92. Monserrat a Freddie měli na úvod zazpívat tuto nádhernou píseň, osud však nařídil jinak. Freddie umíral. Jeho pohled se změnil k nepoznání, on prostě odmítal vycházet z domu.

Na zahájení Olipiady-92 Montserrat Caballe odmítla zpívat Barcelonu bez Freddieho Mercuryho, a píseň byla zapnuta s nahrávky. Následně to také nikdy neudělala, nikdy ani s kýmkoli. „Je nemožné nahradit Freddieho někým!“ prohlásila s přesvědčením a je těžké s ní nesouhlasit.

PSALI JSME: PAPOUŠEK ZPÍVÁ LEGENDÁRNÍ PÍSEŇ FREDDIE MERCURY A SEDÍ NA PAŽI SVÉHO IDOLU: TOTO VIDEO SE ROZŠÍŘILO PO INTERNETU CELÉHO SVĚTA

PŘIPOMÍNÁME: TATO SKUPINA ZAZPÍVALA HIT FREDDIEHO MERCURYHO A ZÍSKALA SRDCE DIVÁKŮ: VIDEO UŽ MÁ SKORO 115 MILIONŮ ZHLÉDNUTÍ

tetiana.hetsman@gmail.com

Recent Posts

Hanychová se vyjádřila k nové údajné přítelkyni Soukupa: „Chudák Jaromír, zase holka po Mírovi“

Před týdnem Jaromír Soukup vyrazil do společnosti s krásnou brunetkou. Později média informovala, že Michaela…

3 hodinami ago

Monika Bagárová ukázala fotky s maminkou a ohromila fanoušky: „To je spíš sestra,“ reagují lidé

Monika Bagárová je aktivní na svých sociálních sítích a občas sdílí snímky se svými blízkými.…

6 hodinami ago

Jiří Korn dnes slaví 75. narozeniny: Extravagance je jeho druhé jméno. Oslavenci gratuloval Leoš Mareš

V pátek 17. května Jiří Korn slaví půlkulaté 75. narozeniny. Kariéru zpěváka a hudebníka zahájil…

7 hodinami ago

Vlastimil Harapes o svých zdravotních problémech nemluvil: Lékaři mu diagnostikovali zákeřnou nemoc minulý týden

Ve středu tento svět opustil Vlastimil Harapes, zpráva o jeho smrti šokovala mnoho lidí. Tanečník,…

7 hodinami ago

Daniela Peštová zaskočila radikální změnou účesu: Fanoušci ji přirovnávají k Sharon Stone

Modelka Daniela Peštová se obvykle vyhýbá velkým změnám image. Fanoušci ji už léta vnímají jako…

10 hodinami ago

Moderátor Snídaně s Novou ukázal svá dvojčata: Ondřej Havel prozradil jména dcer

Koncem dubna se moderátor Snídaně s Novou Ondřej Havel stal dvojnásobným tatínkem. Jeho manželka Bára…

12 hodinami ago