Categories: Dnes

Babička od narození se stará o vnuka, aniž by věděla, že není její vlastní

Věra a Jan začali chodit, když byla už ve čtvrtém měsíci těhotenství. Předtím byli jen kolegové. Věděl, že ji přítel opustil, protože měl strach z vyhlídky stát se otcem. A pozval večer do kina. Řekla mu přímo, že je těhotná, bude rodit, žádný vztah teď neplánuje. A on odpověděl, že také neplánuje.

Po několika týdnech si už nedokázali představit život bez sebe. V osmém měsíci těhotenství se rozhodli vzít a přišli se seznámit s Janovou matkou.

Když šla poprvé k budoucí tchyni s obrovským břichem, nevěděla, jak zareaguje. Ale paní Marie, když otevřela dveře a uviděla potenciální snachu v jiném stavu, najednou se rozplakala radostí. Neodvážili se tchyni říct, že Jan není otcem dítěte.

Těhotná žena a muž / Ilustrační foto / Zdroj: cosmo.kz

Janova matka se ukázala být prostě úžasná žena – citlivá, upřímná, obklopila Věru láskou a péčí. Po svatbě si vzali hypotéku a tchyně Věře se vším pomáhala. Všichni se těšili na narození miminka.

Porod nebyl snadný. Přestože se dítě narodilo bez zvláštních problémů, zdraví mladé matky bylo podlomené. Dva týdny po propuštění byla Věra ve vážném stavu s komplikacemi převezena na gynekologické oddělení, kde podstoupila operaci a poté se téměř měsíc léčila. Jan ji navštěvoval v nemocnici dvakrát denně, babička se starala o novorozené dítě.

Věra byla propuštěna z nemocnice, paní Marie, která se během nemoci přestěhovala do jejich bytu, se vrátila domů, ale nepřestala pomáhat. Každé ráno přicházela k Věře, chodila s dítětem na procházky, pomáhala vařit a mýt podlahu.

Babička a vnuk / Ilustrační foto / Zdroj: zerkalo.cc

„Nevím, jak bych se bez ní tehdy vypořádala! Jan hodně pracoval, domů se vracel až pozdě v noci. Byla jsem sotva naživu. Tchyně se o nás starala.“

A když bylo synovi deset měsíců, Jan se najednou vrátil domů se šampaňským: „Věro, dnes slavíme! Splatili jsme hypotéku, dokážeš si to představit? Matka dala peníze!“ řekl muž.

Samozřejmě, manželé byli šťastní a vděční paní Marii …

Šťastná rodina / Ilustrační foto / Zdroj: moirebenok.ua

Nyní je Matěji, synovi Věry a Jana, osm let a babička ho prostě zbožňuje. Paní Marie se po celá ta léta aktivně zapojovala do výchovy dítěte. A teď pomáhá.

„A neustále v něm nachází rodinné rysy!“ Věra si povzdechne.

Žena několikrát nabízela manželovi, aby řekli matce pravdu, že Matěj není její vlastní vnuk. Ale Jan je proti: „Proč to říkat, na to ani nemysli! Nyní je matka šťastným člověkem, má milovaného vnuka. A pokud řekneme – není známo, jak to všechno bude vnímat.“ A Věra po úvaze souhlasila.

Babička a vnuk / Ilustrační foto / Zdroj: nhero.ru

Matěj také velmi miluje svou babičku. Počítá dny do okamžiku, kdy přijde na návštěvu, nebo kdy ho vezme k sobě. Babička ho naučila číst, přečetla mu hromadu knih, obešla s ním tolik muzeí a divadel.

Bylo by možné porodit paní Marii dalšího vnuka, tentokrát vlastního. Určitě by byla ráda. To je však nemožné: Věra po poporodních komplikacích již nemůže mít děti. Se svým manželem žijí dobře a přátelsky, Jan si vůbec nedělá starosti s tím, že nebude mít vlastní děti. Investuje veškerou svou lásku a peníze do Matěje. Ale je to jeho rozhodnutí.

A drží paní Marii v nevědomosti. Splatila by svému synovi hypotéku, hlídala dítě a dávala drahé dárky, kdyby znala pravdu? Možná ano, ale ne fakt.

PSALI JSME: BABIČKA NEDOVOLILA SVÉMU VNUKOVI PRACOVAT TÉMĚŘ 20 LET: JAK JE TO MOŽNÉ

PŘIPOMÍNÁME: „AŤ SI U VÁS HRAJE MŮJ VNUK, NUDÍ SE SE MNOU,“ ŘEKLA SOUSEDKA A NECHALA DÍTĚ NA CELÝ DEN

Jana Dvořák

Recent Posts

Nikol Leitgeb ukázala nový účes: Reakce synů ji však zaskočila a fanoušky pobavila

Herečka, influencerka a filantropka Nikol Leitgeb měla dlouhé blond vlasy, ale brzy přijde léto, takže…

8 hodinami ago

Andrea Sestini Hlaváčková se podělila o nepříjemnou zprávu: „Manželovi Fabrimu diagnostikovali rakovinu“

V únoru se slavná tenistka Andrea Sestini Hlaváčková stala podruhé maminkou, narodila se jí dcera…

9 hodinami ago

Geny se nezapřou: Natálie Jirásková se ukázala v maminčiných šatech

Natálie Jirásková zdědila krásu po své mamince Ivě Kubelkové. Obě dámy vypadají úžasně a dcera…

10 hodinami ago

Eva Pavlová se rozloučila s milovanou kočkou: „Micka odešla s pohlazením v naší blízkosti“

V úterý vyšlo najevo, že známá kočka prezidentského páru zemřela. První dáma Eva Pavlová však…

13 hodinami ago

Jiřina Bohdalová se rozhodla pro radikální změnu: ve 92 letech se zbavila neřesti

Slavná herečka, která 3. května oslaví 93. narozeniny, se rozhodla pro radikální změnu životního stylu.…

14 hodinami ago

Gabriela Lašková prozradila pohlaví třetího dítěte: „Už vás nebudeme napínat“

Letos v červnu oslaví Gabriela Lašková se svým mužem Filipem 8. výročí svatby. Manželé jsou…

14 hodinami ago