Categories: Dnes

Alespoň ve stáří budeme žít jako lidé. Manžel se rozhodl prodat zděděný byt a koupit si drahé auto. Byt je ale můj a auto bude pro něj

Cítím se mladá, ale brzy už oslavím své 45. narozeniny, v tento věk se těžko věří. Celý život chodím do posilovny, starám se o sebe a cítím se jako by mi bylo 30 let, ale zrádné vrásky už prozrazují skutečnou situaci.

Ilustrační foto. Vztahy/ Zdroj: optim1stka.ru

Navzdory skutečnosti, že jsem vždy byla kráska, osobní život nefungoval. Muži přitahuji pouze s krátkodobými úmysly, ale já nespěchám přemýšlet o rodině. Přátelsky komunikuji, abych poznala člověka – ale muži odmítají procházky, malé výlety a společné koníčky.

Nelíbí se mi to. Vdala jsem se jako mladá, ale manželství nevydrželo ani pět let. Rozešli jsme se o dva roky později, další rok jsme měli stres, byli jsme krátkou dobu spolu a opět se rozešli. Nakonec ukončili jsme to rozvodem a papír konečně byly hotové.

Od té doby jsem ztratila sebevědomí, slyšela jsem spoustu různých věcí: urážky a komplimenty od mužů. A při seznamování jsem začala být ještě opatrnější.

Takže žila: potkala někoho, byla zklamaná, ale potkala jsem svého Mirku.

Ilustrační foto. Muž/ Zdroj: optim1stka.ru

Byl hned svůj, hned to s ním bylo tak snadné, společné hodnoty, vzájemné porozumění. Čekala jsem na něj.

Okamžitě jsme začali bydlet spolu, rychle se vzali a nevěnovali pozornost problémům. Většinou se jednalo o problémy finanční. Měl dobrou práci, moje byla jednodušší, ale měla jsem vlastní bydlení.

Ale věřte mi, že se můžete dobře najíst za 150 korun denně. A můžete pro sebe organizovat i zábavu a pokračovat ve sportu. A k tomu jsme hodně pracovali.

Skutečné potíže nastaly, když jsme téměř současně přišli o práci. Začínám hledat něco nového, nestydím se za nízký plat, jsem se schopna učit. Proto jsem se rychle zorientovala: nemůžu jít do redakce – budu redaktorem účtů. Studovala jsem SMM, – už tomu trochu rozumím.

Ilustrační foto. Žena/ Zdroj: optim1stka.ru

Mirka po propuštění se začal cítit špatně, týdny trpěl, a pak i měsíce, šest měsíců ležel na gauči.

Pak se nějak dal dohromady, našel brigádu, i když je to jen par halířů – ale i to mě těší. Ačkoli se jednalo jen o pár korun, stačilo to zaplatit účty za elektřinu, plyn a telefon. A teď se můj osobní příjem snížil o 1,5krát a na to už žijí dva dospělých člověka. Bylo to pro nás velmi těžké.

Samozřejmě jsem nefňukala.

Podporovala jsem svého manžela, projevovala jsem moudrost a trpělivost.

A víte, na tom nebylo nic moudrého: za šest měsíců Mirkovo svědomí zmizelo, pochopil, co to je role oběti a začal jen ležet na gauči. A jsem tu skutečnou obětí a navíc ho ještě mám každý den nějak potěšit!

Ilustrační foto. Vztahy/ Zdroj: optim1stka.ru

Když moje teta zemřela, ukázalo se, že mi nechala být. Najednou se ukázalo, že jsem majitelkou krásného bytu v centru – a můj manžel se okamžitě zvedl z gauče. Skočil, jako by sám zdědil něco. Rozhodl se koupit auto. Neplánovala jsem byt prodat, protože pronajmout ho znamená vyřešit finanční problémy do konce života.

Můžete si dovolit zlepšit si práci, můžete méně pracovat. Při absenci luxusu můžete vůbec nepracovat, jsem tak unavená tím, že půl roku jsem pracovala pro nás oboje a třásla jsem se strachem, že soudní exekutoři přijdou s dalším nezaplaceným účtem!

Můj manžel se ale rozhodl koupit auto.

Vždy snil o tom, že budeme řídit Porsche. A začal hledat možnosti. Našel si nějakou ojetinu od 1 do 4 milionů.

Ilustrační foto. Auto/ Zdroj: YouTube

Řekla jsem mu, že ta myšlenka je šílená, nikdy bych tento byt neprodala. Zbláznil ses, vždyť je to být v centru Prahy? Ale neustupoval, a začal být nervózní. Teď ani nevím, jestli mě skutečně miluje. Pokud už šest měsíců žije z mých peněz.

Sepsala jsem tedy závěť a všechno nechala přítelkyni. A odešla s laptopem a řekla jsem mu, že odjela jsem k moří. Mohu tak pracovat na dálku. A „omylem“ jsem zapomněla kopii závěti na stole.

Když mi o den později zavolal, že podal žádost o rozvod, ani mě to nepřekvapilo. Prostě jsem se nevrátila, dokud nebyla oficiálně rozvedená.

Ilustrační foto. Žena/ Zdroj: optim1stka.ru

PSALI JSME: ZE SEZNAMU ZEMÍ S EXTRÉMNÍM RIZIKEM NÁKAZY BUDE VYŘAZENO IHNED NĚKOLIK ZEMÍ: NOVÉ PODMÍNKY PRO NĚ ZAČNOU PLATIT PŘÍŠTÍ PONDĚLÍ

PŘIPOMÍNÁME: VLÁDA POMŮŽE LIDÉM S OBNOVENÍM OBYDLÍ PO ČERVNOVÉM ZÁSAHU TORNÁDA: JAKOU ČÁSTKU KABINET NA TUTO ČINNOST VYNALOŽÍ

Jaromír Krendl

Recent Posts

Hanychová se vyjádřila k nové údajné přítelkyni Soukupa: „Chudák Jaromír, zase holka po Mírovi“

Před týdnem Jaromír Soukup vyrazil do společnosti s krásnou brunetkou. Později média informovala, že Michaela…

7 hodinami ago

Monika Bagárová ukázala fotky s maminkou a ohromila fanoušky: „To je spíš sestra,“ reagují lidé

Monika Bagárová je aktivní na svých sociálních sítích a občas sdílí snímky se svými blízkými.…

9 hodinami ago

Jiří Korn dnes slaví 75. narozeniny: Extravagance je jeho druhé jméno. Oslavenci gratuloval Leoš Mareš

V pátek 17. května Jiří Korn slaví půlkulaté 75. narozeniny. Kariéru zpěváka a hudebníka zahájil…

10 hodinami ago

Vlastimil Harapes o svých zdravotních problémech nemluvil: Lékaři mu diagnostikovali zákeřnou nemoc minulý týden

Ve středu tento svět opustil Vlastimil Harapes, zpráva o jeho smrti šokovala mnoho lidí. Tanečník,…

10 hodinami ago

Daniela Peštová zaskočila radikální změnou účesu: Fanoušci ji přirovnávají k Sharon Stone

Modelka Daniela Peštová se obvykle vyhýbá velkým změnám image. Fanoušci ji už léta vnímají jako…

14 hodinami ago

Moderátor Snídaně s Novou ukázal svá dvojčata: Ondřej Havel prozradil jména dcer

Koncem dubna se moderátor Snídaně s Novou Ondřej Havel stal dvojnásobným tatínkem. Jeho manželka Bára…

15 hodinami ago