Categories: Dnes

Roman Prymula se domnívá, že už nemá smysl dál prodlužovat lockdown: podle jeho názoru, aby se ukazatele snížily na požadované hodnoty, může to trvat další 2 měsíce, a to už lidé nevydrží

Bývalý ministr zdravotnictví a epidemiolog Roman Prymula si myslí, že už nemá smysl prodlužovat opatření. Podle jeho názoru, aby se ukazatele snížily na požadované hodnoty, může to trvat další 2 měsíce, a to už lidé nevydrží. Řekl to pro CNN Prima News.

Ještě před několika dny současný prezidentův poradce Roman Prymula uvedl, že je třeba přehodnotit opatření, která fungují během lockdownu.

Roman Prymula / Zdroj: youtube.com

Podle něj je třeba vyhodnotit, která opatření jsou účinná a která lze zrušit. Například řekl, že nošení respirátorů v uzavřených vnitřních prostorách je účinným opatřením, ale sport jen v obci je nesmyslem.

Také epidemiolog uvedl, že počty klesají nedostatečně rychle. Řekl, že pokud to bude pokračovat nadále stejně, bude trvat ještě asi 2 měsíce, než se počet nakažených za den bude pohybovat kolem 2 tisíc.

Roman Prymula / Zdroj: youtube.com

„Cestou není, abychom byli zavření do léta,“ řekl Roman Prymula. Podle jeho názoru by musel být nynější lockdown ještě přísnější a díky tomu by se mohly výrazně snížit ukazately.

Domnívá se proto, že současný lockdown není tím pravým lockdownem a nemá smysl podobná omezení dále prodlužovat. Dodal, že pokud se tak stane, lidé už to asi prostě nemohou vydržet.

Roman Prymula / Zdroj: youtube.com

Bývalý ministr zdravotnictví také hovořil o tom, že je třeba zanalyzovat, kde přesně se virus šíří nejvíce. V poslední době se šíření snížilo například na horách a ve firmách.

Jan Blatný / Zdroj: youtube.com

Šéf resortu zdravotnictví Jan Blatný s takovými výroky svého předchůdce nesouhlasí a byl tím překvapen. Podle něj právě současná opatření pomohla zastavit nárůst šíření koronaviru a počty začaly klesat.

Stejný názor má i ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček. Řekl, že pokud by opatření nebyla účinná, počet nových případů nákazy by už mohl dosáhnout 25 tisíc lidí denně.

Jan Hamáček / Zdroj: youtube.com

„Evidentně je lépe. Pokles zrychluje, čísla jsou lepší a konečně uvidíme konkrétní důkaz toho, že oběti nebyly nadarmo,“ řekl Jan Hamáček pro pro CNN Prima News.

PSALI JSME: DŮCHODY V PŘÍŠTÍM ROCE POROSTOU: MINISTRYNĚ PRÁCE MALÁČOVÁ OVŠEM CHCE, ABY TATO ČÁSTKA BYLA VYŠŠÍ NEŽ SE PŘEDPOKLÁDÁ

PŘIPOMÍNÁME: BABIŠ TVRDÍ, ŽE ČEŠI BY MĚLI ZHUBNOUT: UVEDL, JAKÝ TO MÁ VLIV NA LÉČBU KORONAVIRU

Jana Dvořák

Recent Posts

Anna Slováčková pobavila fanoušky neobvyklými účesy: „Váš kluk má smysl pro humor. Toho si nechte, ten se hodí v životě,“ reagují lidé

Anna Slováčková si před pár dny znovu oholila hlavu a fanouškům ukázala, jak vypadala před…

7 hodinami ago

„Jeden z nejlepších zážitků mého života“: Markéta Pekarová Adamová se pochlubila velkým úspěchem

Markéta Pekarová Adamová se politice věnuje více než 15 let a v listopadu 2021 se…

9 hodinami ago

Lucie Křížková se pochlubila roztomilou novinkou: Její rodina se rozroste

Moderátorka a bývalá modelka Lucie Křížková a její manžel, jachtař David Křížek, vychovávají dvě děti…

11 hodinami ago

Kdy proběhne poslední rozloučení se Simonou Postlerovou: Uskuteční se i mše svatá

Česko v neděli zasáhla smutná zpráva, do nebe odešla herečka Simona Postlerová. Poslední rozloučení s…

13 hodinami ago

Syn Lucie Šafářové Oliver slaví 2. narozeniny: Malý Plekanec roste jako z vody a tatínkovi jako z oka vypadl

Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec si užívají rodičovství plnými doušky. Mají 4letou dcerku Leontýnku a…

15 hodinami ago

Kateřina Neumannová si užívala sluníčka na pláži a pochlubila se fotkou v plavkách: „To bude nápadníků,“ reagovala její dcera

Kateřina Neumannová se začala profesionálně věnovat sportu v roce 1991, kdy jí bylo 18 let.…

15 hodinami ago